Laholmsbuktens VA – Spolar med regnvatten –

logga

Projektledare Fredrik Christensson vid LBVA:s regnvattentankar levererade av 4evergreen. (foto: LBVA)

4evergreen levererade komplett lösning för att nyttja regnvatten till att spola ca 40 WC:stolar.

 

Laholmsbuktens VA – Spolar med regnvatten – 4evergreen levererar hela konceptet
Laholmsbuktens VA AB (LBVA) är ett av de första bolagen i Sverige som spolar toaletterna med regnvatten istället för dricksvatten. Regnvattenspolningen ska stå för 80 % av vattenbehovet till de cirka 40 toaletterna i kontorsfastighetens där LBVA har sina lokaler. Detta är en vattensmart lösning som både företag och privatpersoner kan ta efter. [se pressklipp här]

I fastigheten där LBVA samt miljö- och byggförvaltningen har sina kontorslokaler i Halmstad finns cirka 40 toaletter och samtliga spolas med regnvatten istället för med dricksvatten. LBVA har drivit detta vattensmarta projekt i samarbete med företaget 4evergreen som har sin spetskompetens inom avloppsrening, dricksvattenrening samt regnvattenåtervinning.

4evergreen levererade hela dimensioneringen, all syrning och regler samt tankar för ovanmark placering i källaren. Vi är jätte glada för att LBVA valt att visa vägen med en miljösmart insatts som verkligen kommer spara på dricksvattenförbrukningen i fastigheten, säger Christian Fecht som drivit projektet.
– Vi har nu många liknande projekt som vi arbetar med där man ser stor potential i att spara in på dricksvattenförbrukningen, vissa projekt betalar sig väldigt snabbt vilket är roligt både för investeraren och främst för miljön avslutar Christian.

Är ni också intresserade av regnvattenåtervinning, kontakta

Christian Fecht på: christian@4evergreen.se  alt 0733-53 20 03

 

 

 

 

AB Evergreen Solutions är ett mycket expansivt miljöteknikföretag, tilldelat DI Gasell utmärkelse 2ggr i rad samt utnämnt till superföretag av Veckans affärer, idag verksamma under varunamnet 4evergreen. Vi arbetar med certifierade kvalitetsprodukter för avloppsvattenrening i stor som liten skala. Vårt segment enskilt avlopp har under de senaste åren vuxit kraftigt och vi är idag en ledande aktör inom området i Sverige med en omsättning inom koncernen på ca 60 miljoner SEK. Våra huvudprodukter är idag 4evergreen kemfritt.se, 4evergreen minireningsverk, BC , 4evergreen markbädd på burk, ER, 4evergreen BDT på burk samt MBR Premium. Idag finns vi etablerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Trosa, Uppsala, Norrköping, Nyköping, Örebro, Eskilstuna och Umeå.  Läs mer om oss på www.4evergreen.se.

2020-12-01T13:36:43+01:00 01 Dec 2020|